NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Banca Intesa

Dobro došli u Banca Intesa svet, koji u Srbiji pažljivo gradimo više od 10 godina. Nastojali smo da u svakoj prilici koristimo svoje potencijale, pre svega znanje, inovativnost, ali i bogato međunarodno iskustvo i tako doprinesemo domaćoj ekonomiji i boljem životu građana.

Banca Intesa

Banca Intesa Beograd je vodeca banka na domacem tržištu i pouzdan partner za 900.000 klijenata, fizickih i pravnih lica. Clanica je novooformljene grupacije Intesa Sanpaolo koja je, kao najprofitabilnija i najveca italijanska i jedna od najsnažnijih evropskih bankarskih grupacija, po vrednosti na berzi šesta banka u Evropi. Ova grupacija širom sveta ima više od 18 miliona klijenata i mrežu od blizu 7 000 ekspozitura u 34 zemlje sveta, dok u regionu Centralne i Istocne Evrope broji više od 6 miliona klijenata i u Srbiji, Hrvatskoj, Slovackoj, Albaniji, Rumuniji, Madarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Ceškoj, Ukrajini i Rusiji je prisutna sa 1400 ekspozitura.

Prva godina u sastavu velike evropske bankarske grupacije predstavljala je veliku prekretnicu i izazov  za Banku koja se uspešno prilagodila nacinu rada i poslovnoj politici grupacije, a zalaganjem i profesionalnošcu zaposlenih i rukovodeceg tima ostvaren je rast u svim segmentima poslovanja, postignuti su rekordni rezultati i zadržana je liderska pozicija na tržištu zahvaljujuci dobroj strategiji, organizaciji, rukovodenju, profesionalnom kadru, kao i razvijenoj poslovnoj mreži koju cini 160 organizacionih jedinica u više od 100 gradova Srbije, najrazvijenijoj mreži bankomata i POS terminala i izuzetno rasprostranjenoj mreži korespondentskih banaka širom sveta. Utvrdjena je strategija razvoja za naredne tri godine kojom se, pored klijenta iz privrede koji su ranije bili u fokusu našeg poslovanja, sada  intenzivira poslovanje sa stanovištvom.

Posle razvoja i usvajanja novog koncepta organizacije i modernijeg izgleda poslovnica Banke, poceo je intenzivan razvoj i širenje mreže Banca Intesa Beograd, posebno u Beogradu i Vojvodini.

Banka je tokom 2006. godine uvecala bilansnu sumu kao i kreditni portfolio, uz bitno izmenjenu strukturu u korist dugorocnih kredita što je pre svega rezultat obezbedenih dugorocnih izvora finansiranja dobijenih posredovanjem maticne banke. Visoka kreditna i depozitna aktivnost Banke rezultat je konstantnog povecanja broja klijenata kojima je na raspolaganju brza, efikasna i moderna usluga u svim vidovima bankarskog poslovanja. Tome još doprinose i razvijena poslovna mreža, strucan kadar i rukovodeci tim, mocan informacioni sistem, a na prvom mestu novi proizvodi koji su razvijeni  i uvedeni u ponudu Banke, a koji predstavljaju inovaciju i kvalitativan pomak za domace tržište, pa postaju veoma popularni i prihvaceni.

Što se tice poslovanja sa stanovništvom, Banka je vec dugo lider u elektronskom bankarstvu i platnim karticama, zahvaljujuci cinjenici da je uvela MasterCard na domace tržište i izdala prvu Visa cip karticu na Balkanu. Još jedna u nizu potvrda rejtinga Banca Intesa Beograd je i potpisivanje ekskluzivnog ugovora kojim je Banka na domace tržište vratila prestižne American Express kreditne kartice.

Lizing kompanija pod nazivom Intesa Leasing Beograd, osnovana u toku 2005. godine, u skladu sa planom aktivno se ukljucila na veoma konkurentno tržište i vec beleži vrlo dobre rezultate.

Banca Intesa Beograd sprovodi politiku bankarske grupacije kojoj pripada, po kojoj svaka clanica posluje kao banka zemlje u kojoj se nalazi, pri cemu se pored posvecenosti uspešnom poslovanju podjednaka pažnja posvecuje brizi za društvenu zajednicu i aktivno se radi na kreiranju i realizaciji tzv. Projekta društvene odgovornosti. Pored toga, Banka aktivno ucestvuje u humanitarnim akcijama, podržava projekte vezane za razvoj kulture, umetnosti, sporta, sve aktivnosti vezane za mlade u zemlji,  koji pomažu njihovom pravilnom usmeravanju, negovanju pravih vrednosti, zdravog stava prema životu i sportu, medu kojima se izdvajaju 19. Beogradski Banca Intesa Maraton, Banca Intesa Milan Junior Camp, Banca Intesa Golf Tournament, generalno sponzorstvo koncerta popularnog Erosa Ramazzotija, generalno sponzorstvo Narodnog pozorišta.

Zahvaljujuci poslovnim rezultatima, a na osnovu rangiranja analiticara londonskog finansijskog magazina Finance Central Europe i inostranih konsultantskih agencija, Banca Intesa Beograd je osvojila 3 prestižna priznanja za 2006. godinu: najbolja banka srednje velicine u jugoistocnoj Evropi, najbolja banka u Srbiji, a generalni direktor Banca Intesa Beograd, Draginja Ðuric je treci put za redom proglašena bankarom godine u Srbiji.

Takode, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), koja  svake godine dodeljuje priznanje stranim ulagacima u zemljama Jugoistocne Evrope, ocenila je akviziciju Banke kao finansijski najvecu investiciju u bankarskom sektoru i najvece inostrano ulaganje u Srbiju u 2005. godini.

Kontinuirano širenje i unapredenje ponude, što se tice cena i kvaliteta usluge i za privredu i za stanovništvo, vodeci je princip za poslovanje Banca Intesa Beograd u buducnosti. Elektronsko bankarstvo, novi paketi ponuda, korisnicki servisi i call centar, takode, potvrduju posvecenost klijentu i angažovanje zaposlenih Banke na zadovoljavanju njegovih potreba.

Cilj Banke je zadržavanje pozicije važnog subjekta u ekonomskom razvoju zemlje kroz nove ponude i aktivnosti. Plan Banke je, svakako, da trend liderstva u segmentu poslovanja sa privredom nastavi i ubuduce, cemu ce doprineti i dugorocna sredstva- 60 miliona evra povoljnih kredita, dobijenih krajem 2005. godine od Banke za razvoj Saveta Evrope kao i zajam od 40 miliona evra od Evropske Investicione Banke. Buduci planovi podrazumevaju dodatno povecanje ucešca na tržištu kako bi do 2008. godine Banka postala lider i u segmentu poslovanja sa stanovništvom.

Zahvaljujuci dugorocnim sredstvima obezbedenim kroz clanstvo u grupaciji Intesa Sanpaolo, planira se podržavanje kapitalnih investicija u infrastrukturu, putnu i telekomunikacionu mrežu i stambenu izgradnju. Dolazak Banca Intesa na domace tržište podrazumeva i dolazak njenih klijenata, potencijalnih investitora i stranih partnera našim firmama, što ce otvoriti prostor da naše kompanije saradujuci sa inostranim firmama unaprede poslovanje i povecaju izvoz, a samim tim doprinesu poboljšanju opšteg ekonomskog stanja u Srbiji.

Banca Intesa

id: 176969

Posetite Banca Intesa ▶

ključne reči: banca intesa banca intesa beograd banka banka inteza banke banke srbija

vasa reklama na nasem sajtu