NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

OTP Banka

Prezentacija OTP banke Srbija. Detalji i informacije o OTP banci.

OTP Banka

OTP banka Srbija a.d. Novi Sad nastala je zvanicno 21. maja 2007. godine spajanjem tri srpske banke:

Niške Banke a.d. Niš,

Zepter banke a.d. Beograd

Kulske banke a.d. Novi Sad.

Ovim datumom je završen proces pravnog i operativnog pripajanja banaka i stvorena je stabilna i profitabilna bankarska institucija – OTP banka Srbija a.d. Novi Sad.

OTP banka Srbija a.d. Novi Sad sa sedištem u Novom Sadu, danas ima preko 1200 zaposlenih i razgranatu poslovnu mrežu na celoj teritoriji Srbije, sa blizu 100 poslovnica.

Istorijat nastanka Banke

OTP banka iz Budimpešte je u decembru 2005. godine potpisala ugovor o kupovini Niške banke, a u martu 2006. je i zvanicno postala vlasnik Niške banke a.d. Niš. U oktobru 2006. je završeno preuzimanje vecinskog paketa akcija Zepter banke a.d. Beograd, dok je kupovina Kulske banke, ugovorena u julu, uspešno okoncana u decembru 2006. godine.

Zepter banka je osnovana 1992. godine kao prva domaca banka sa vecinskim stranim kapitalom.

Kulska banka je nastala 1995. godine, kao privatna domaca banka koja se prvenstveno bavila poslovanjem sa privredom.

Niška banka, na bazi materijalne i poslovno-finansijske istorije, beleži 120 godina postojanja kao banka sa najdužom tradicijom u niškom regionu i šire.

OTP grupa

OTP banka Srbija je clanica medunarodne OTP grupe, vodece finansijske institucije u Madarskoj, koja je, kroz svoje supsidijare u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Rumuniji, Slovackoj i Ukrajini, postala kljucni igrac na bankarskom tržištu Centralne i Istocne Evrope. OTP grupa trenutno uslužuje oko 11 miliona klijenata u 9 zemalja, sa oko 33 hiljade zaposlenih i oko 1500 filijala.

OTP banka Srbija je banka sa otvorenom i iskrenom komunikacijom, a njena prednost je zasnovana na kvalitetu širokog spektra usluga i na poverenju njenih klijenata.

Prilagodavajuci se zahtevima srpskog tržišta, a posebno potrebama klijenata, harmonizacijom postojecih i uvodenjem novih proizvoda, OTP banka Srbija posluje u skladu sa najvišim standardima evropskog bankarskog poslovanja.

OTP Banka

id: 176971

Posetite OTP Banka ▶

ključne reči: otp banka srbija banka banka banke u srbiji finansije novac krediti kartice ekonomija kartice stednja

vasa reklama na nasem sajtu