NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Etnografski muzej

Etnografski muzej je jedan od najstarijih muzeja na Balkanskom poluostrvu. Nedavno je proslavio jedno stoleće postojanja. S punim pravom se može nazvati čuvarem neizmernog blaga tradicionalne kulture. Istorijat Etnografski muzej postoji više od jednog stoleća kao značajna etnološka ustanova koja temeljno proučava tradicionalnu kulturu.

Etnografski muzej

Delatnost

Naš muzej je aktivna institucija koja ne dozvoljava da stvarnost prolazi mimo nje. Etnografski muzej je ustanova koja se pre svega bavi klasičnom muzeološkom delatnošću, odnosno zaštitom etnografskih pokretnih kulturnih dobara, ali ne samo time. Stručna muzeološka obrada predmeta u Etnografskom muzeju je potpuna, a Muzej često stručno pomaže manjim muzejima da obrade i konzerviraju svoje fondove.

Izdavaštvo

Etnografski muzej je započeo samostalnu izdavačku delatnost još 1926. godine, kada je publikovan prvi broj Glasnika Etnografskog muzeja, koji bez prekida izlazi i predstavlja jednu od najznačajnijih etnološko–antropoloških publikacija u Srbiji.

Danas Etnografski muzej redovno izdaje, osim Glasnika, kataloge izložbi koje priređuju kustosi muzeja i koji sadrže važne stručne tekstove, vodiče kroz zbirke muzeja, naučne studije i popularnu literaturu sa temama iz domena etnologije

Etnografski muzej

id: 359728

Posetite Etnografski muzej ▶

vasa reklama na nasem sajtu