NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Niška televizija

JP „Niška televizija“ – NTV osnovana je 1995 godine Odlukom Skupštine grada Niša. Od tada pa do danas, emituje dnevno 18 sati programa sopstvene produkcije. Od Republičke radiodifuzne agencije dobila je i zvaničnu licencu za emitovanje programa na lokalnom nivou. Koliki je renome i poverenje NTV stekla kod Nišlija, govori i 35 000 potpisa građana protiv privatizacije, a za transformaciju ovog medija u Javni servis jugoistočne Srbije. Redakcija dokumentarnog programa NTV ima 16 nagrada na prestižnim domaćim i stranim Festivalima, a redakcija direktnih prenosa ima preko 3000 sati programa (informativnog, zabavnog i sportskog) ostvarenih na terenu. NTV emituje program iz 2 studija, a poseduje i profesionalna reportažna kola sa sedam kamera. Većina novinara koji rade u redakciji prošli su treninge najprestižnije BBC informativne škole novinarstva.

Niška televizija

Istorijat preduzeća

Preduzeće JP „Niška televizija“osnovano je 1995.godine Odlukom Skupštine Grada, a program emituje od 11. januara 1996.godine. Program NTV emituje se na 57 UHF kanalu. Kablovski distributeri takođe emituju program preko kablovskih mreža. Stari predajnik na Kameničkom Visu koji je radio sa 40% snage, zamenjen je novim predajnikom snage 1 KNJ, tako da je u drugoj polovini 2007. godine vidljivost NTV-a znatno popravljena.

Niška televizija je u 2008. godini dobila dozvolu za emitovanje programa na lokalnom nivou.

U 2009. godini, NTV je počela i emitovanje programa na globalnom nivou, putem internet sajta. Opcijom NTV UŽIVO , dakle live streaming-om, praćenje programa NTV omogućeno je širom planete.

Program Niške televizije se emituje 24 sata, od čega je 18 sati sopstvenog programa, a od toga 10 sati sopstvene produkcije.

Niška televizija

id: 359740

Posetite Niška televizija ▶

vasa reklama na nasem sajtu