NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Vršac

Vrščani su izabrali samo tri reči da se dive svoj grad. Iako je napisana pre 165 godina, Hemofarm su skupi, originalni srce, jer su ispričali svoju levu džinovski koncept kriminala. Kažu: "Vršac lepa varoš." Pronađeni su u jednoj rečenici Sterijinog Romana bez romana objavljena u Novom Sadu čak 1838, a poslednji, sedmi, izdanje štampano književnom opštini Vršac, 1998. Vršac, lepa varoš - grad umetnosti, biznisa i sporta. Nalazi u podnožju Vršačkih planina, od kojih spušta svež vazduh šuma i vinograda daha, ovaj grad u sebi slikovito odražava i tradiciju i savremenost Kratka prezentacija grad_m.jpg Mnogi stari objekti različitih stilova, crkve i kulturne institucije, čuvaju jednu od najstarijih tradicija među srpskim gradovima. "Grad ispod tornja" je jedna od najstarijih u Vojvodini. Sa svojim stanovnicima 40.000 se nalazi na osmom po veličini. Ona se nalazi na ivici Panonske nizije, 14 km od granice sa Srbijom-rumunski. Oznaka, sinteza plemenite prošlosti i njena aktuelnost u

Vršac

O kako su formirane jedna od legendi kaže:

"On je bio čovek i imao tri sina. Oni su živeli u bedi i siromaštvu na napuštenom planinai i jedva sastavlja kraj s krajem ... otac odluči da napusti svoju kuću i tražiti bolje mesto za život ... onda kad su prešli .. veliki reka su videli brdo na severu plave Posle nekoliko dana hoda su se približili i vidio šume pune divljači, močvare i jezera puna ribe i plodnih livada radostan Otac je tada rekao:

- Ovde ćemo živeti!

Kada potkrepljena brzo odmor i, otac uzeo luk i strele, i dao im da svojim sinovima:

- Svako od vas će baciti jednu strelu iz luke i gde ona pada će podići zgradu.

Najstariji sin pusti strelu, a vetar duvao i bacio vrhu brda i on odluči da je sagradio tvrđavu. Onda je uzeo luk i srednji sin, a gde kapi da ima odlične on obećao da izgradi grad. Najmlađi sin vetar nosi strelicu dalko iza brda, a on je obećao da tamo izgradi manastir. Srećni zbog njihovog donošenja ocu onda ih okupljaju i rekao:

- Moji sinovi, zaista mi ObradoviE svoje mudre odluke. Prema njima, ljudi će pamtiti zauvek. Ja sam star čovek i nemam snage za velika dela, ali ću između vaših zgrada da zasadi vinograd. On će biti naša veza i u njemu ćemo naći radost i sreću.

Tako se i desilo. "

Opština obuhvata grad Vršac, sa 23 sela: udara, Grand Center, Vojvodina, Vlajkovac, Vršački ritovi, Gudurica, Zagajičkih, Izbište, Jablanka, Kuštilj, Mali Zam, Središte, Markovac, Mesić, Orešac, Pavliš, Parta, prop, Ritiševo , Sočica, Sentri, Uljma i Šušara.

Vršac

id: 359748

Posetite Vršac ▶

vasa reklama na nasem sajtu