NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić"

Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“, Beograd Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ sa sedištem u Beogradu, poznat i pod skraćenim imenom „Institut Josif Pančić“, je državna naučnoistraživačka i proizvodna institucija osnovana 1948. godine pod imenom „Institut za ispitivanje lekovitog bilja“. Danas je Institut jedinstvena istraživačko proizvodna celina sa prepoznatljivim proizvodnim programom, i predstavlja vodeću instituciju i bazu znanja u oblasti lekovitog bilja u Srbiji i šire na prostoru Balkana. Naučnoistraživačka aktivnost odvija se u oblastima: • farmakognozije, hemijske karakterizacije lekovitog bilja, proizvodnih tehnologija na polju ekstrakcije biljaka, destilacije etarskih ulja, izrade savremenih galenskih oblika na bazi lekovitog bilja, (kapsula, krema, gelova i sirupa). • plantažnog gajenja lekovitog bilja, domestikacije, selekcije, proizvodnje semena i sadnog materijala, očuvanja genetičkih izvora lekovitog bilja izv

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja

Rad se odvija kroz 4 sektora, nauka, proizvodnja, prodaja i finansije, kao i kroz laboratorijski i kontrolni deo. Institut danas ima 144 zaposlena, od toga 13 sa titulom doktora nauka, 4 magistra nauka i 25 sa fakultetskim obrazovanjem, iz farmacije i agronomije, hemije, biologije i drugih pratećih oblasti.

Putem ove web-stranice Institut predstavlja svoju delatnost, želeći da i ovim putem unapredi poslovanje i doprinese opštem povećanju znanja o lekovitom bilju, njegovom blagotvornom delovanju na zdravlje ljudi i njegovim realnim dometima u fitoterapiji.

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić"

id: 359758

Posetite Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić" ▶

vasa reklama na nasem sajtu