NaslovnaUlogujte seRegistrujte seDodajte Sadržaj
 

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić"

Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“, Beograd Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ sa sedištem u Beogradu, poznat i pod skraćenim imenom „Institut Josif Pančić“, je državna naučnoistraživačka i proizvodna institucija osnovana 1948. godine pod imenom „Institut za ispitivanje lekovitog bilja“. Danas je Institut jedinstvena istraživačko proizvodna celina sa prepoznatljivim proizvodnim programom, i predstavlja vodeću instituciju i bazu znanja u oblasti lekovitog bilja u Srbiji i šire na prostoru Balkana. Naučnoistraživačka aktivnost odvija se u oblastima: • farmakognozije, hemijske karakterizacije lekovitog bilja, proizvodnih tehnologija na polju ekstrakcije biljaka, destilacije etarskih ulja, izrade savremenih galenskih oblika na bazi lekovitog bilja, (kapsula, krema, gelova i sirupa). • plantažnog gajenja lekovitog bilja, domestikacije, selekcije, proizvodnje semena i sadnog materijala, očuvanja genetičkih izvora lekovitog bilja izv

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja

Rad se odvija kroz 4 sektora, nauka, proizvodnja, prodaja i finansije, kao i kroz laboratorijski i kontrolni deo. Institut danas ima 144 zaposlena, od toga 13 sa titulom doktora nauka, 4 magistra nauka i 25 sa fakultetskim obrazovanjem, iz farmacije i agronomije, hemije, biologije i drugih pratećih oblasti.

Putem ove web-stranice Institut predstavlja svoju delatnost, želeći da i ovim putem unapredi poslovanje i doprinese opštem povećanju znanja o lekovitom bilju, njegovom blagotvornom delovanju na zdravlje ljudi i njegovim realnim dometima u fitoterapiji.

Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić"

id: 359758

Posetite Institut Za Proučavanje Lekovitog Bilja "Dr Josif Pančić" ▶

vasa reklama na nasem sajtu