NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Tri Sesira

Skadarlija je nezaboravna najlepsa prica starog Beograda. Ona stara romanticnnoboemska Skadarlija iz albuma uspomena daruje nam mnoge zanimljive price i anegdote o nasim i svetskim umetnicima, koji su isticali da su tamo ’’sve najlepse dane proziveli nocu’’ Njen najznamenitiji stanovnik Đura Jaksic često je i kafani ’’Tri sesira’’ pri veselju među okupljenom boemijom, isticao nestašnu poruku. “Još jedan dim, jednu čašu, Jedna pesma, jedna seka Pa onad zbogom tamburašu , zbogom krčmom za naveka. “

Tri Sesira

Skadarlija , u centru, srcu Beograda više od veka prenosi slavu starogradske boemije, posebnog načina života u slavu vina, lepote i ljubavi. Zajedno sa književnicima u oživljavanju skadarlijskih legendi doprineli su popularni glumci, slikari, političari, predsednici poput Aleksndra Pertinija – predsednik Italije, predsednik Josip Broz Tito, kralj Španije Huan Karlos, predsednikSAD Dzordz Bus, predsednik SR NemačkeVili Brant. Knjiga utisaka u kafani ’’Tri šešira’’ predstavlja svojevrsnu istorijsku čitanku kada je svet bio Skadarlija a Skadarlija čitav svet.

Ulaskom u ’’Tri šešira’’ otvaraju se vrata prošlog vremena i put vodi u čarobno istorijski-ambijentalni kutak natopljen boemskom atmosferom, ukusima i umetnostima od kojih je najveća umetnost zivljenja. Za svremenike ulazak u ’’Tri šešira’’je kao ulazak u vremeplov.

Tri Sesira

id: 359764

Posetite Tri Sesira ▶

vasa reklama na nasem sajtu