NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Aerodrom Nikola Tesla

Za mesto novog međunarodnog aerodroma izabran je prostor u blizini Surčin, 18 kilometara zapadno od Beograda. Zračna luka je pušten u promet 28. travnja 1962. godine. Imao je jednu pistu duljine 3000 metara, rulne stazu duljine 3350 metara, pristanišnu zgradu za prijem putnika, kontrolni toranj, veliku platformu za opsluživanje letjelica i drugu suvremenu opremu. Kasnije je izgrađena i nova zgrada za prijem putnika, proširena je platforma za prijam zrakoplova, produžena je pista, a 1997. godine ugrađena je oprema za Kategoriju II i time omogućena uporaba aerodroma po lošijim vremenskim uvjetima. U srpnju 2005. pušteno je u rad šest najsuvremenijih avio-mostova, u svibnju 2006. otvoren je rekonstruirani Međunarodna Terminal 2, a od studenog 2008. Aerodrom Nikola Tesla Beograd funkcionira u punom kapacitetu iu uvjetima izuzetno smanjene vidljivosti zahvaljujući uporabi opreme i procedura za CAT IIIb, koja je prvi put u povijesti beogradskog aerodroma upotrijebljena 04. siječnja 200

Aerodrom Nikola Tesla

Vazdusna luka je pušten u promet 28. travnja 1962. godine. Imao je jednu pistu duljine 3000 metara, rulne stazu duljine 3350 metara, pristanišnu zgradu za prijem putnika, kontrolni toranj, veliku platformu za opsluživanje letjelica i drugu suvremenu opremu. Kasnije je izgrađena i nova zgrada za prijem putnika, proširena je platforma za prijam zrakoplova, produžena je pista, a 1997. godine ugrađena je oprema za Kategoriju II i time omogućena uporaba aerodroma po lošijim vremenskim uvjetima.

U srpnju 2005. pušteno je u rad šest najsuvremenijih avio-mostova, u svibnju 2006. otvoren je rekonstruirani Međunarodna Terminal 2, a od studenog 2008. Aerodrom Nikola Tesla Beograd funkcionira u punom kapacitetu iu uvjetima izuzetno smanjene vidljivosti zahvaljujući uporabi opreme i procedura za CAT IIIb, koja je prvi put u povijesti beogradskog aerodroma upotrijebljena 04. siječnja 2009. godine.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd bazni je zračna nacionalne zrakoplovne kompanije Air Srbija, čarter avio-kompanije Aviogenex i avio-kompanija Wizz Air, Avio-službe Vlade, Air Pink, Prince Aviation i dr.

Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd smješteno je poduzeće Jat Tehnika, tehnička baza avio-kompanije Aviogenex, operativna odjela Agencije za kontrolu letenja, Uprave carina i avio-kompanije Air Srbija, Muzej zrakoplovstva, školski centri avio-kompanije Air Srbija i Agencije za kontrolu letenja, helikopterska jedinica MUP i dr.

Aerodrom Nikola Tesla

id: 359770

Posetite Aerodrom Nikola Tesla ▶

vasa reklama na nasem sajtu