NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Malo pozoriste Dusko Radovic

Malo pozorište DUŠKO RADOVIĆ osnovano je 27. maja 1948. god. kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru Pepeljuga u režiji Predraga Dinulovića, izvelo je 23. oktobra 1949. god u hotelu Palas.

Malo pozoriste Dusko Radovic

Naše pozorište je jedno od najpoznatijih i najpriznatijih dečijih i lutkarskih pozorišta u Srbiji, čiju publiku čine deca, Pozorište je 23.10 2014. godine proslavilo 65 godina postojanja. Osnovna programska koncepcija ovog teatra počiva na uverenju da lukarsko pozorište za decu mora aktivno da korespondira sa realnošću, baveći se svim temama koje su aktuelne u savremenom društvu. Malo pozorište Duško Radović je poslednjih godina postalo mesto aktivnog dijaloga, pre svega izmedju pozorišta i njegove publike. Trudimo se da o pozorištu za decu razmišljamo na demokratičan način, kao o mestu razmene iskustava i ideja, o svojevrsnom forumu na kom se odvija neprestana raprava izmedju pozorišne i objektivne realnosti. Želimo da naši mladi gledaoci izrastu u odgovorne i pametne gradjane društva u kom žive, koje će, zahvaljujući njima, postati mnogo bolje, ali i u odgovorne i pametne gledaoce nekih drugih, budućih predstava.

Naša publika su deca koja su značajan deo svog detinjstva provela u atmosferi mržnje i netolerisanja svih različitosti i pred nama je odgovoran zadatak da ih naučimo osnovnim pojmovima na kojima treba da počiva ozbiljno civilno društvo kakvo će, verujemo, i naše jednog dana postati. Uvođenjem pojmova dečija prava, tolerancija (međuetnička, međureligijska, međukulturna), pravo na razliku, priznavanje i poštovanje različitosti, u rečnik mladih stanovnika Beograda koji su publika našeg pozorišta, pokušavamo da doprinesemo kulturološkom povezivanju dece iz različitih miljea i društvenih grupa, koja žive u Srbiji i da im pomognemo da izgrade bolji sistem vrednosti koji će, nadamo se, biti garancija za stabilnost i prosperitet buduće Srbije.

Malo pozoriste Dusko Radovic

id: 359788

Posetite Malo pozoriste Dusko Radovic ▶

vasa reklama na nasem sajtu