NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Moje dete

Internet magazin "Moje dete" deo je projekta "Moje dete" koji sprovodi nevladina organizacija Centar za razvoj obrazovanja dece iz Niša. Ovaj projekat je nastao kao rezultat posmatranja svakodnevnih poteškoća sa kojima se suočavaju roditelji. Sama realizacija projekta motivisana je činjenicom da se roditeljstvu u medijima poklanja pažnja tek povremeno i na neadekvatan način za tako ozbiljnu društvenu temu.

Moje dete

Upravo iz ovog razloga, 25. avgusta 2009. godine, pokrenuli smo televizijsku emisiju "Moje dete" koja je za veoma kratko vreme postala jedna od najgledanijih emisija u Niškom regionu. U emisiji se na neposredan način obrađuju pitanja i problemi sa kojima se roditelji često susreću, bilo da se tiču obrazovanja, izbora sporta ili hobija za određeni uzrast, prevencije ili lečenja neke bolesti, odabira dobrog štiva za decu, bilo da su u pitanju nedoumice kao što su: kada početi sa davanjem džeparca, kako izbeći ljubomoru kod starije dece, koliko sna je potrebno detetu, kako spakovati dete za ekskurziju... Emisija uči roditelje kako da decu podstaknu da se iskažu kroz muziku, crtanje, govor, kako da zavole pozorište, knjige, kvalitetnu muziku. Za sagovornike se biraju ljudi od struke, a to su često i svetski priznati stručnjaci, ali i roditelji i deca koji mogu poslužiti kao dobar primer.

Jedan takav prilog o mladoj Romkinji pod nazivom “Obrazovanjem do bolje budućnosti” nagrađen je godišnjom UNICEF-ovom nagradom za etičko izveštavanje o deci i dečijim pravima, koja je tadašnjoj urednici emisije Marijani Ljubisavljević, dodeljena 20.11.2009.

Kako je popularnost tv emisije "Moje dete" rasla, a u cilju što bolje informisanosti javnosti o problemima roditeljstva, odlučili smo da pokrenemo i informativni internet magazin „Moje dete“ koji nudi konkretne savete za sve probleme i nedoumice sa kojima se mogu suočiti roditelji, kao i svi oni koji planiraju potomstvo. Saradnici ovog magazina su najbolji stručnjaci iz oblasti zdravstva, školstva, kulture, sporta, koji nam pomažu da što bolje odgovorimo potrebama posetilaca ovog portala.

Partner projekta "Moje dete" je Grad Niš, a projekat su do sada su pomogli: Gradska Opština Pantelej, Gradska Opština Palilula, Grafika Galeb, Štamparija Punta i kompanija Ninet.

Moje dete

id: 359803

Posetite Moje dete ▶

vasa reklama na nasem sajtu